Een heerlijk bijgerecht: gegratineerde broccoli en bloemkool. Met wat aardappels en een stukje vleesvervanger, vlees of vis maak je er een complete maaltijd van.
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en breng ze aan de kook in een laagje water met wat zout (de groentes hoeven niet onder te staan). Laat de bloemkool 8 minuten koken en voeg de broccoli in de laatste 4 minuten toe.
Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Doe de groenten nu in een ovenschaal.
Voeg de kerrie, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en roer deze goed door de groenten heen.
Verdeel de geraspte kaas over de groenten en bak de ovenschotel met broccoli en bloemkool 15 minuten, zodat de kaas een mooi korstje vormt.
Notities
Je kunt de groentes al eerder koken en tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Een restje kun je de volgende dag ook nog eten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.