Haal de roomkaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en doe de ring er omheen.
Maal de koekjes zo fijn mogelijk. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een diepvrieszak doen. Sla er een paar keer op met een deegroller en rol er daarna net zolang overheen tot je fijne kruimeltjes overhoudt.
Smelt de boter in een pannetje en doe de boter bij de koekkruimels. Roer goed door elkaar en doe het mengsel in de springvorm. Spreid het mengsel goed uit over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem minimaal een half uur in de koelkast.
Klop ondertussen de roomkaas los met de basterdsuiker. Rasp de citroen en meng de citroenrasp erdoor.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel. Verdeel het roomkaas-mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de taart nu een nacht in de koelkast.
Bestrijk de bovenkant van de Paastaart met lemon curd en versier met Paaschocolade. De taart is het lekkerste als hij niet ijskoud is, dus haal 'm een half uur voor het serveren uit de koelkast.
Video
Notities
De Paastaart met lemon curd kun je nog zeker twee dagen bewaren. Bedek de springvorm met een theedoek en bewaar de taart in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.