Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paksoi roerbak met oestersaus
Paksoi wokken is lekker en snel! Dit bijgerecht van paksoi met oestersaus en ketjap is lekker bij bijvoorbeeld rijst en garnalen.
5
van
2
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Servings:
2
personen
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
koekenpan
▢
koksmes
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
1
paksoi
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
rode peper
▢
1,5
el
oestersaus
▢
1,5
el
ketjap manis
▢
1
el
sesamzaad
▢
2
el
gebakken uitjes
▢
Eventueel voor erbij: rijst en garnalen (die kun je ook mee-roerbakken met de paksoi)
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Snijd de knoflook en rode peper fijn. Was de paksoi goed en snijd de onderkant eraf. De stengels kun je intact laten of in reepjes snijden.
▢
Roerbak de knoflook, peper en paksoi ongeveer vijf minuten in wat olie, de oestersaus en de ketjap manis.
▢
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Schud ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.
▢
Bestrooi de paksoi roerbak met de sesamzaadjes en de gebakken uitjes.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
156
kcal
|
Koolhydraten:
20
g
|
Eiwitten:
3
g
|
Vetten:
8
g
|
Zout:
579
mg
|
Vezels:
2
g
|
Suiker:
9
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.