Doe de boter in een steelpannetje. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de boter. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
Meng ondertussen het ei met de suiker. Giet het boter-passievruchtenmengsel langzaam bij het ei-suiker mengsel, blijf ondertussen steeds kloppen met een garde. Meng goed door elkaar en doe het mengsel weer terug in de pan.
Breng het mengsel onder constant roeren met een garde aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken tot het mengsel dik wordt.
Giet de passievruchten curd in een brandschoon, goed afsluitbaar potje, sluit af en laat volledig afkoelen voor gebruik.
Notities
Bewaar de curd in de koelkast en haal de curd er met een brandschone lepel uit als je er wat van gebruikt. Dan blijft het lang houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.