zoet

Passievruchten curd

Passievruchten Curd

Passievruchten curd is een zalig zoet mengsel wat heel handig is om op voorraad te hebben, je kunt er namelijk heel veel dingen mee maken. Zo is het heerlijk om op versgebakken scones te smeren, maar kun je er ook toetjes mee maken of een taart mee aftoppen (lekker op een cheesecake of mon chou taart bijvoorbeeld! Ook fijn: de passievruchtencurd is heel lang houdbaar, tot wel een jaar. Bewaar het buiten de koelkast.

Curd van passievrucht

Van zijn bekende broertje lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, want dat is vrij bekend. Je kunt het ook kant en klaar in de supermarkt kopen. Maar wist je dat je van veel andere vruchten ook heel goed curd kunt maken? Zo ben ik groot fan van mandarijnencurd en frambozencurd. Maar deze curd van passsievrucht moet je ook echt eens proberen. Passievruchten zijn meestal wat zurig, maar in deze curd verdwijnt dat zurige helemaal naar de achtergrond en houd je alleen de lekkere passievruchtensmaak over!

Tip: als je goed steriele en goed afsluitbare potjes en deksels gebruikt, kun je de passievruchten curd tot wel een jaar bewaren. Doe het potje en de bijbehorende deksel in een pan en vul de pan met kokend water tot het potje helemaal onder water staat. Laat dit tien minuten staan en laat de pot goed opdrogen op een schone theedoek.

Passievruchten curd

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: ConservenDifficulty: Gemiddeld
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

191

kcal

Een lekkere variatie op de bekende lemoncurd: passievruchten curd. Zalig op pannenkoeken en door de yoghurt, of als topping voor toetjes of taart.

Ingrediënten

  • 3 passievruchten

  • 150 gr boter

  • 2 eieren

  • 130 gr suiker

Bereiding PASSIEVRUCHTENCURD

  • Doe de boter in een steelpannetje. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de boter. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
  • Meng ondertussen het ei met de suiker. Giet het boter-passievruchtenmengsel langzaam bij het ei-suiker mengsel, blijf ondertussen steeds kloppen met een garde. Meng goed door elkaar en doe het mengsel weer terug in de pan.
  • Breng het mengsel onder constant roeren met een garde aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken tot het mengsel dik wordt.
  • Giet de passievruchten curd in een brandschoon, goed afsluitbaar potje, sluit af en laat volledig afkoelen voor gebruik.

Opmerkingen

  • Bewaar de curd op een koele, donkere plaats (buiten de koelkast). Dan is het lang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten