Menu
zoet

Passievruchten curd

Passievruchten Curd

Passievruchten curd is een zalig zoet mengsel wat heel handig is om op voorraad te hebben, je kunt er namelijk heel veel dingen lekkerder mee maken.

Lekker op scones en taarten

Zo is het heerlijk om een flinke klodder op versgebakken scones te smeren, maar kun je er ook toetjes mee maken of een taart mee aftoppen (lekker op een cheesecake of mon chou taart bijvoorbeeld! Ook fijn: de passievruchtencurd is heel lang houdbaar als je het bewaart in een brandschone pot.

Curd van passievrucht

Van zijn bekende broertje lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, want dat is vrij bekend. Je kunt het ook kant en klaar in de supermarkt kopen. Maar wist je dat je van veel andere vruchten ook heel goed curd kunt maken?

Zo ben ik groot fan van mandarijnencurd en frambozencurd. Maar deze curd van passsievrucht moet je ook echt eens proberen. Passievruchten zijn meestal wat zurig, maar in deze curd verdwijnt dat zurige helemaal naar de achtergrond en houd je alleen de lekkere passievruchtensmaak over!

Weckpotjes steriliseren

Tip: als je goed steriele en goed afsluitbare potjes en deksels gebruikt, kun je de passievruchten curd tot wel een jaar bewaren. Doe het potje en de bijbehorende deksel in een pan en vul de pan met kokend water tot het potje helemaal onder water staat. Laat dit tien minuten staan en laat de pot goed opdrogen op een schone theedoek. Nu is deze klaar voor gebruik.

Passievruchten curd

3 from 5 stemmen
Gang: ZoetKeuken: ConservenNiveau: Gemiddeld
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

191

kcal

Een lekkere variatie op de bekende lemoncurd: passievruchten curd. Zalig op pannenkoeken en door de yoghurt, of als topping voor toetjes of taart.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 3 3 passievruchten

  • 150 gr 150 boter

  • 2 2 eieren

  • 130 gr 130 suiker

Bereiding PASSIEVRUCHTENCURD

  • Doe de boter in een steelpannetje. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de boter. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
  • Meng ondertussen het ei met de suiker. Giet het boter-passievruchtenmengsel langzaam bij het ei-suiker mengsel, blijf ondertussen steeds kloppen met een garde. Meng goed door elkaar en doe het mengsel weer terug in de pan.
  • Breng het mengsel onder constant roeren met een garde aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken tot het mengsel dik wordt.
  • Giet de passievruchten curd in een brandschoon, goed afsluitbaar potje, sluit af en laat volledig afkoelen voor gebruik.

Opmerkingen

  • Bewaar de curd in de koelkast. Dan is het lang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept passievruchten curd

9 Reacties

  • Deborah
    5 juni 2022 at 04:25

    Zou je de curd ook door botercreme kunnen doen als smaakmaker. En wat past daar dan voor smaak bij?

    Reply
    • Sandra
      6 juni 2022 at 11:35

      Hey Deborah,

      Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar ik weet dat lemon curd regelmatig wordt gebruikt als smaakmaker voor botercrème, dus ik denk dat dit zeker kan! Ik zou dan denk ik een neutrale botercrème maken, en er op het laatst een paar eetlepels van de passievruchten curd doorheen mengen. Ik hoop dat het smaakt!

      Groetjes, Sandra

      Reply
  • Deborah
    23 februari 2022 at 20:20

    Ik heb wel het toetje kunnen maken. Dat was heerlijk.

    Reply
  • Deborah
    23 februari 2022 at 20:17

    Helaas was mijn passievruchtencurd gisteren bedorven. Toch maar in de koelkast bewaren dan?

    Reply
    • Sandra
      24 februari 2022 at 12:31

      Hey Deborah, ach wat zonde zeg! Hoe lang heb je de curd bewaard? En heb je er een brandschoon potje voor gebruikt?

      Reply
      • Deborah
        4 maart 2022 at 12:18

        Ik denk een maand. En potjes gesteriliseerd. Heel jammer. Ga het nu toch maar in de koelkast bewaren.

        Reply
        • Sandra
          5 maart 2022 at 14:23

          Zeker jammer! Ik hoop dat het in de koelkast beter gaat, ik zal het in het recept aanpassen.

          Reply
  • Deborah
    22 januari 2022 at 22:37

    Net de passievruchtencurd gemaakt. Zo lekker!! Zou zo het hele potje leegeten.

    Reply
    • Sandra
      27 januari 2022 at 09:47

      Hahaha, ik hou je niet tegen ;-) Fijn dat het zo in de smaak viel!

      Reply

Laat een reactie achter