Een bijzonder pasta recept: pasta met een saus van avocadopesto en erbij lekkere, knapperige kaaskoekjes. Tip: zonder de kaaskoekjes is dit recept vegan.
Begin met de Parmezaankoekjes. Verwam de oven voor op 180 graden en rasp de kaas. Vorm 9 hoopjes van de kaas op een bakplaat, maak de hoopjes kaas smal en hoog want de koekjes gaan uitlopen. Bak de koekjes in 10-12 minuten af tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen, dan worden ze lekker krokant.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, schud heel regelmatig om want ze verbranden snel.
Ga ondertussen aan de slag met de avocadopesto. Doe daarvoor alle ingrediënten voor de avocadopesto in een keukenmachine (houdt een paar blaadjes basilicum achter voor de garnering) en maal tot een gladde saus. De takjes van de basilicum kun je ook prima in de pesto doen. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de knoflook en sjalot fijn en snijd de tomaten in stukken (verwijder de zaadjes). Fruit de knoflook en sjalot aan in wat olie en voeg de stukjes tomaat toe. Bak even mee.
Roer de avocadopesto en het tomatenmengsel door de pasta. Garneer met wat blaadjes basilicum en de geroosterde pijnboompitten.
Notities
Je kunt de kaaskoekjes al van tevoren maken. Bewaar ze in een luchtdichte doos.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.