pasta vegetarisch

Pasta met avocadosaus en Parmezaankoekjes

Pasta met avocadosaus

Een lekker vegetarisch pasta recept is altijd handig om achter de hand te hebben. En dan is dit wel een erg lekkere variant! Deze pasta maak je op smaak met een romige pesto van avocado en basilicum. Erbij serveer je knapperige koekjes van Parmezaanse kaas, die je heel makkelijk kunt maken door hoopjes kaas eventjes in de oven te zetten. Lekker!

Vegan pasta

Eet je liever vegan? Dan kun je er ook voor kiezen om de kaaskoekjes er niet bij te maken. Zonder de parmezaankoekjes is dit namelijk een vegan pasta recept.

Pasta met avocadosaus en Parmezaankoekjes

0 from 0 votes
Course: PastaCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

811

kcal
  • F

Een bijzonder pasta recept: pasta met een saus van avocadopesto en erbij lekkere, knapperige kaaskoekjes. Tip: zonder de kaaskoekjes is dit recept vegan.

Ingrediënten

  • Voor de avocadopesto
  • 1 bosje basilicum

  • 1 citroen (alleen de rasp)

  • 1 avocado

  • 3 el pijnboompitten

  • 8 el olijfolie extra vierge

  • Voor de spaghetti
  • 300 gr penne, spaghetti of andere pasta

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 sjalotjes

  • 4 tomaten

  • Voor de Parmezaankoekjes
  • 150 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Voor de garnering
  • 4 el pijnboompitten

Bereiding

  • Begin met de Parmezaankoekjes. Verwam de oven voor op 180 graden en rasp de kaas.
    Vorm 9 hoopjes van de kaas op een bakplaat,  maak ze vrij dik want de koekjes gaan uitlopen. Bak de koekjes in 10-12 minuten af tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen, dan worden ze lekker krokant.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, schud heel regelmatig om want ze verbranden snel.
  • Ga ondertussen aan de slag met de avocadopesto. Doe daarvoor alle ingrediënten voor de avocadopesto in een keukenmachine (houdt een paar blaadjes basilicum achter voor de garnering) en maal tot een gladde saus. De takjes van de basilicum kun je ook prima in de pesto doen. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de knoflook en sjalot fijn en snijd de tomaten in stukken (verwijder de zaadjes). Fruit de knoflook en sjalot aan in wat olie en voeg de stukjes tomaat toe. Bak even mee.
  • Roer de avocadopesto en het tomatenmengsel door de pasta. Garneer met wat blaadjes basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten