pasta vegetarisch

Spaghetti met avocadopesto in een kommetje van Parmezaanse kaas

IMG_20140812_192233

Bij het lezen van de titel van deze post dacht je vast: dat is toch helemaal niets voor Sandra? Klopt als een bus. Recepten bestaan bij mij vrijwel nooit uit meer dan drie woorden en dit recept mislukte dan ook compleet. Niks geen prachtig mooi bakje van Parmezaan, een Parmezaan-pannenkoek werd het, zoals je kunt zien op de foto. Maar dat doet helemaal niets af aan dit recept, deze spaghetti met avocadopesto is echt waanzinnig lekker!

Extra pluspunt: er komt geen vlees aan te pas. Een mooie aftrap voor de MeatFree Monday. Elke maandag deel ik een recept met jullie waar geen vlees of vis aan te pas komt.

Ik geef je alvast de lijst met ingrediënten (voor 4 personen), het recept voor deze spaghetti met avocadopesto is afkomstig van de website van 24Kitchen. Bekijk het volledige recept hier.

Tip: ik gebruikte pijnboompitjes in plaats van de geschaafde amandelen.

Recept spaghetti met avocadopesto

Avocadopesto

  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie vierge
  • 1 avocado
  • 40 g pijnboompitten

Spaghetti

  • 400 g spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 4 tomaten
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 2 takjes peterselie

Kommetje van Parmezaanse kaas

  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • anti-aanbakpan
  • kom
  • vijzel
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten