1bosjeItaliaanse kruiden(takje salie, oregano, rozemarijn en 2 takjes tijm)
15grverse basilicum
300grspaghetti
grana padano(naar smaak)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Snijd de knoflook en de uien fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olijfolie.
Snijd ondertussen de wortel en courgette in kleine blokjes, en doe deze ook in de pan. Bak deze twee minuten mee en voeg dan de tomaten, wijn en bouillon toe. Laat dit zo'n 30-45 minuten zachtjes pruttelen. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan wat extra bouillon toe.
Je hebt nu een vrij grove gehaktsaussaus, ik vind het lekker om de saus iets fijner te maken en doe hem eventjes in de blender (niet helemaal glad maken, maar heel kort mengen zodat de saus net even iets fijner is.
Doe ondertussen de spekblokjes en het gehakt in een pan en rul tot het gehakt gaar is.
Roer het gehaktmengsel door de bolognesesaus.
Garneer de pasta met gehaktsaus met wat grana padano en basilicum.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.