1kilo1 kilo kokkels (of iets minder als je dit teveel vindt)
400grspaghetti
2tenenknoflook
1rode peper
50mlwitte wijn
1citroen
20grroomboter of olijfolie extra vierge
verse peterselie
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Week de kokkels eerst voor. Dit doe je door ze twee keer een kwartier in een bak water met zout te zetten en ze goed af te spoelen.
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de roomboter door de pasta (je kunt ook olijfolie extra vierge gebruiken).
Rasp de citroen en meng de rasp met het citroensap ook door de pasta.
Snijd ondertussen de knoflook en rode peper fijn en bak deze voorzichtig aan in wat boter (laat de knoflook niet te bruin worden).
Blus af met een scheut witte wijn. Voeg de kokkels toe en dek af met een pan. Na een minuut of twee koken gaan de schelpen openstaan en zijn de kokkels klaar. Gooi exemplaren die niet opengaan, weg.
Kokkels zijn van zichzelf erg zout door het spoelen met het zoute water, dus wat mij waarschijnlijk heeft dit gerecht geen extra zout nodig. Breng de pasta vongole op smaak met peper en verse peterselie.
Notities
Voor dit recept heb je maar een klein beetje wijn nodig. Serveer de rest van de fles bij het eten! Liever alcoholvrij of wil je niet een hele fles wijn openmaken voor zo'n klein beetje? Dan kun je de wijn ook vervangen door bouillon.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.