Schil de pastinaken. Snijd de aardappels en de pastinaken in dunne schijfjes en kook ze vijf minuten in water met wat zout. Giet af.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de ui in halve ringen, en fruit deze zachtjes aan. Breng op smaak met peper en zout en meng dit door de aardappel en pastinaakschijfjes.
Klop het ei los met de slagroom en breng dit mengsel op smaak met peper, zout en de blaadjes van de takjes tijm. Meng dit door de groenten.
Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak de pastinaakgratin in 25 minuten gaar en goudbruin.
Notities
Je kunt deze pastinaak ovenschotel al helemaal voorbereiden. Meng op het laatst het roommengsel door de groenten en bak de ovenschotel af. Eventuele restjes kun je enkele dagen bewaren in de koelkast, of invriezen voor later.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.