Menu
bijgerechten

Pastinaakgratin

Pastinaakgratin

Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke aardappelgratin. Een echte klassieker, maar misschien wil je er eens mee variëren? Maak dan deze pastinaakgratin eens. Hetzelfde idee, maar je vervangt de helft van de aardappels door pastinaak. Zo krijg je net even wat extra groente binnen. Niet dat dit daarmee een gezond gerecht wordt hoor, want de lekkerste gratin maak je nou eenmaal met slagroom & een lekker kaaslaagje!

Feestelijk bijgerecht

Deze pastinaakgratin zou je prima kunnen serveren als bijgerecht bij het Kerstdiner. Misschien serveer je wel een mooi stuk vlees, zoals een hele beenham, een rollade of een lamsrack. Daar past deze pastinaakgratin perfect bij!

Pastinaakgratin

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: KerstDifficulty: Gemiddeld
Voor ca

6

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

303

kcal

Een lekker en feestelijk bijgerecht: pastinaakgratin. Schijfjes pastinaak & aardappel in room en met een lekker laagje gegratineerde kaas.

Ingrediënten

  • 400 gr pastinaak

  • 400 gr vastkokende aardappels (ongeschild)

  • 2 tenen knoflook

  • 2 uien

  • 150 ml slagroom

  • 4 takjes tijm

  • 1 ei

  • 75 gr geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aardappels en de pastinaken in dunne schijfjes en kook ze vijf minuten in water met wat zout. Giet af.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en de ui in halve ringen, en fruit deze zachtjes aan. Breng op smaak met peper en zout en meng dit door de aardappel en pastinaakschijfjes.
  • Klop het ei los met de slagroom en breng dit mengsel op smaak met peper, zout en de blaadjes van de takjes tijm. Meng dit door de groenten.
  • Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak de pastinaakgratin in 25 minuten gaar en goudbruin.

Opmerkingen

  • Je kunt deze ovenschotel al helemaal voorbereiden. Meng op het laatst het roommengsel door de groenten en bak de ovenschotel af. Eventuele restjes kun je enkele dagen bewaren in de koelkast, of invriezen voor later.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter