Deze plaattaart met brie en geitenkaas maak je in een handomdraai klaar, daarna nog een kwartier in de oven en je kunt aan tafel. Lekker voor een dagje zonder vlees.
Verwam de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de bietjes in zeer dunne plakjes en beleg het bladerdeeg ermee.
Snijd de brie in plakken en verdeel deze over de bietjes. Besprenkel met de honing en de tijmblaadjes, en maal er nog wat peper en zout over.
Bak de bieten plaattaart in 15 minuten gaar en goudbruin. Hak ondertussen de walnoten fijn en bestrooi de plaattaart ermee voor het serveren, met nog wat extra honing.
Notities
Tip: is je honing gekristalliseerd en niet meer te gebruiken? Zet de pot of knijpfles dan een tijdje in een pannetje met goed heet water, dan wordt de honing weer bruikbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.