Bijvoorbeeld plakjes banaan, blauwe bessen, notenpasta, pittenmix en eventueel een zoetmiddel (bv maple syrup)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de melk tot deze lauw is.
Zeef ondertussen de bloem en het boekweitmeel. Voeg het zout toe en meng dit door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en strooi hier de gist in.
Schenk de lauwe melk in het kuiltje, roer er met een garde een mooi beslag van en laat het beslag een uur rijzen op een warme plek, afgedekt met een theedoek.
Meng de pompoenpuree, de stroop en de speculaaskruiden door het poffertjesdeeg, en verhit een poffertjespan.
Bestrijk de holtes van de pan met olie of boter, en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin. Dit gaat heel snel dus blijf erbij!
Serveer de pompoenpoffertjes met toppings naar keuze. Ik gebruikte een combinatie van plakjes banaan, blauwe bessen, notenpasta die ik licht verwarmde zodat hij wat vloeibaarder wordt, en wat pittenmix.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.