Was de prei goed en snijd hem in halve ringetjes. Snijd de sjalotten fijn. Doe alles in een kom.
Klop de eieren los en meng deze met de bloem door het preimengsel. Breng op smaak met de geraspte kaas, fijngesneden bieslook en peterselie en flink wat peper.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet het frittata-mengsel in de pan. Dek de pre-frittata af en bak hem op een laag vuurtje tot de bovenkant droog is (dit duurt zo'n zeven minuten).
Laat de frittata op een bord glijden, dek af met nog een bord en draai hem om. Bak de prei-frittata nu nog een paar minuten verder aan de andere kant zodat hij aan beide kanten mooi goudbruin is.
Maak de sla aan met een beetje olijfolie en verdeel over de prei-frittata. Verdeel de garnalen erover, schep er wat zure room op en maal er nog wat peper over.
Notities
Heb je een stuk frittata over? Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het de volgende dag weer even op in de pan, dan heb je een lekkere lunch!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.