Menu
snel klaar / Hoofdgerechten

Prei-frittata met garnalen

Frittata met prei en garnalen

Deze prei-frittata maakte ik toen we vorige week voor het eerst weer buiten konden eten, wat een feest is dat toch altijd! En natuurlijk past daar het beste een zomers recept bij. Het liefst een recept wat lekker snel te maken is, want op een mooie dag heb je natuurlijk geen zin om lang in de keuken te staan. En dat zit met deze frittata wel goed, hij is lekker snel klaar dus je kunt snel weer terug de tuin in om te genieten van het zonnetje.

Frittata met een beetje pit

Het recept voor deze prei-frittata komt oorspronkelijk uit Delicious, ik heb de frittata extra op smaak gebracht met rode peper en kaas, waardoor het toch een heel ander recept is geworden. Ik heb gewone jong belegen geraspte kaas gebruikt, maar experimenteer hier natuurlijk lekker mee!

Prei-frittata met garnalen

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: Snel klaarNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

469

kcal

Een makkelijk en snel hoofdgerecht: frittata met prei, garnalen en zure room.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 prei

  • 2 2 sjalotjes

  • 4 4 eieren

  • 30 gr 30 bloem

  • 50 gr 50 geraspte kaas

  • peterselie, bieslook, peper

  • 75 gr 75 slamelange

  • 100 gr 100 Hollandse garnalen

  • 2 el 2 zure room

Bereiding

  • Was de prei goed en snijd hem in halve ringetjes. Snijd de sjalotten fijn. Doe alles in een kom.
  • Klop de eieren los en meng deze met de bloem door het preimengsel. Breng op smaak met de geraspte kaas, fijngesneden bieslook en peterselie en flink wat peper.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet het frittata-mengsel in de pan. Dek de pre-frittata af en bak hem op een laag vuurtje tot de bovenkant droog is (dit duurt zo’n zeven minuten).
  • Laat de frittata op een bord glijden, dek af met nog een bord en draai hem om. Bak de prei-frittata nu nog een paar minuten verder aan de andere kant zodat hij aan beide kanten mooi goudbruin is.
  • Maak de sla aan met een beetje olijfolie en verdeel over de prei-frittata. Verdeel de garnalen erover, schep er wat zure room op en maal er nog wat peper over.

Opmerkingen

  • Heb je een stuk frittata over? Bewaar het afgedekt in de koelkast en warm het de volgende dag weer even op in de pan, dan heb je een lekkere lunch!
Recept frittata met prei

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter