200grgeraspte kaas (een combinatie van cheddar en mozzarella is lekker, of gebruik gewone kaas)
Voor erbij (optioneel maar zeker een aanrader)
zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno's
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze rustig aan in wat olie tot de ui wat zachter is geworden.
Doe de kipfilet, tomatenblokjes en de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Laat dit een half uur pruttelen met de deksel op de pan (haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan zodat het vocht grotendeels kan verdamplen. Proef en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
Haal de kipfilets uit de tomatensaus en pluk ze met behulp van twee vorken fijn. Roer de kip weer door de saus en roer ook de kidneybonen en mais erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de tortillawraps met het kipmengsel. Leg de wraps met de naad naar beneden in een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Bak de pulled chicken wraps ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas mooi is gesmolten, en serveer met zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno-ringen als je van pittig houdt.
Notities
Tip: maak meteen een dubbele portie pulled chicken en vries deze in voor later!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.