Ben jij ook zo dol op Tex-Mex recepten? Dan zijn deze wraps met pulled chicken en cheddar echt iets voor jou! De pulled chicken maak je lekker eenvoudig in één pan en kun je ook al ruim van tevoren maken. Met wat zalige bijgerechtjes maak je van deze wraps uit de oven (oftewel enchiladas) iets overheerlijks!
Pulled chicken wraps – echt comfort food
Slank zijn deze pulled chicken wraps niet, dat geldt voor de meeste gerechten uit de TexMex keuken. Maar heerlijk zijn ze wel!
De pulled chicken breng je lekker op smaak met o.a. knoflook, gerookt paprikapoeder en komijn. Plus wat chilipoeder voor de pittigheid.
Dan vul je wraps met pulled chicken, om er vervolgens een flinke laag geraspte kaas overheen te doen. Dat smelt zo lekker in de oven… Wat guacemole, zure room en chilisaus erbij en je hebt een zalig maaltje!
Welke kaas voor kip enchiladas gebruiken?
Zelf gebruik ik het liefste een mix van twee soorten kaas: cheddar en ‘gewone’ jonge kaas of mozzarella.
Als je mozzarella kiest, gebruik dan niet een bol mozzarella, maar ga voor de geraspte variant.
Als je cheddar wilt gebruiken, koop dan een stuk lekkere cheddar en rasp de kaas zelf, of koop een zakje met geraspte cheddar. Bij de meeste goed gesorteerde supermarkten is dat wel verkrijgbaar.
1x pulled chicken maken, 2x genieten!
Zelf vind ik het handig om een dubbele portie pulled chicken te maken en die in te vriezen, dan kun je dit recept een tijdje later heel snel nog een keer maken. Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken!

En wil je niet nog een keer deze pulled chicken wraps maken, maar er iets anders mee koken? Deze loaded nachos met kip zijn ook waanzinnig lekker!
Restje pulled chicken
Heb je een restje van de geplukte kip over? Het is ook heel erg lekker om er een broodje mee te beleggen!

Pulled chicken wraps met cheddar
Ingrediënten
- 800 gr kipfilet
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 2 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder (het liefst gerookt)
- 0,5 tl chilipoeder
- 1 limoen
- 8 tortillawraps
- 400 gr kidneybonen
- 300 gr mais
- 200 gr geraspte kaas (een combinatie van cheddar en mozzarella is lekker, of gebruik gewone kaas)
- voor erbij: zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno’s
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze rustig aan in wat olie tot de ui wat zachter is geworden.
- Doe de kipfilet, tomatenblokjes en de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Laat dit een half uur pruttelen met de deksel op de pan (haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan zodat het vocht grotendeels kan verdamplen. Proef en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
- Haal de kipfilets uit de tomatensaus en pluk ze met behulp van twee vorken fijn. Roer de kip weer door de saus en roer ook de kidneybonen en mais erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de tortillawraps met het kipmengsel. Leg de wraps met de naad naar beneden in een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas.
- Bak de pulled chicken wraps ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas mooi is gesmolten, en serveer met zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno-ringen als je van pittig houdt.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties