Hoofdgerechten kip ovenschotels

Pulled chicken wraps met cheddar

Pulled chicken wraps

Ben jij ook zo dol op Tex-Mex recepten? Dan zijn deze wraps met pulled chicken en cheddar echt iets voor jou! De pulled chicken maak je lekker eenvoudig in één pan en kun je ook al ruim van tevoren maken (zelf vind ik het handig om een dubbele portie te maken en die in te vriezen, dan kun je dit recept een tijdje later heel snel nog een keer maken). Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken!

Comfort food

Slank zijn deze pulled chicken wraps niet, dat geldt voor de meeste gerechten uit de TexMex keuken. Maar heerlijk zijn ze wel! De pulled chicken breng je lekker op smaak met o.a. knoflook, gerookt paprikapoeder en komijn. Plus wat chilipoeder voor de pittigheid. Dan vul je wraps met pulled chicken, om er vervolgens een flinke laag geraspte kaas overheen te doen. Dat smelt zo lekker in de oven… Wat guacemole, zure room en chilisaus erbij en je hebt een zalig maaltje!

Pulled chicken wraps met cheddar

4 from 1 vote
Course: HoofdgerechtCuisine: TexMexDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

1087

kcal

Heerlijk gerecht uit de TexMex keuken: pulled chicken wraps met lekker veel geraspte kaas.

Ingrediënten

  • 800 gr kipfilet

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 400 gr tomatenblokjes (blik)

  • 2 tl komijn

  • 2 tl paprikapoeder (het liefst gerookt)

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 1 limoen

  • 8 tortillawraps

  • 400 gr kidneybonen

  • 300 gr mais

  • 200 gr geraspte kaas (een combinatie van cheddar en mozzarella is lekker, of gebruik gewone kaas)

  • voor erbij: zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno’s

Bereiding

  • Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze rustig aan in wat olie tot de ui wat zachter is geworden.
  • Doe de kipfilet, tomatenblokjes en de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Laat dit een half uur pruttelen met de deksel op de pan (haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan zodat het vocht grotendeels kan verdamplen. Proef en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Haal de kipfilets uit de tomatensaus en pluk ze met behulp van twee vorken fijn. Roer de kip weer door de saus en roer ook de kidneybonen en mais erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de tortillawraps met het kipmengsel. Leg de wraps met de naad naar beneden in een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas.
  • Bak de pullen chicken wraps ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas mooi is gesmolten, en serveer met zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno-ringen als je van pittig houdt.

Opmerkingen

  • Tip: maak meteen een dubbele portie pulled chicken en vries deze in voor later!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten