Smelt de pure chocolade au bain marie: zet een ovenbestendige glazen kom op een pan met heet water en laat de chocolade onder regelmatig roeren, smelten.
Verdeel de gesmolten chocolade over de met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 cm.
Snijd de fudge in kleine blokjes en verdeel deze over de gesmolten chocolade.
Strooi het zeezout over de chocolade en laat in een paar uur goed hard worden in de koelkast.
Snijd de chocolade in stukjes. Je kunt hiervoor het beste al wat snijlijnen in de chocolade zetten nadat deze een klein beetje is opgesteven in de koelkast.
Notities
Tip: om van die mooie scherpe punten te krijgen als op de foto, haal je de chocolade na een kwartier uit de koelkast en maak je er alvast voorzichtig wat snijlijnen in. Zodra de chocolade helemaal hard is, zet je een mes halverwege de snijlijn, de chocolade zal dan afbreken over de lengte van de snijlijn. Bewaar de chocolade in een luchtdichte doos, dan blijft het lang houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.