100grblauwe kaas (bv Viking blue of gorgonzola), in blokjes
Voor erbij
groene salade(optioneel)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor. Snijd de knoflook fijn en roerbak deze samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat afkoelen.
Vet een quichevorm in en beleg deze met de plakjes hartige taart deeg. Zet koud weg tot gebruik.
Meng ondertussen in een kom de eieren met de kookroom, de geraspte grana padano, feta en gorgonzola. Breng op smaak met wat peper en roer de spinazie erdoor.
Verdeel het mengsel over de quichebodem en bak de taart 35 minuten op 180 graden.
Notities
Heb je een restje quiche over? Dat is de volgende dag erg lekker als lunch!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.