quiches vegetarisch

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Deze quiche met blauwe kaas en spinazie is echt een dikke aanrader als je fan bent van blauwe kaas. Ik heb hem inmiddels meerdere keren gemaakt en wordt er elke keer weer blij van! Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je voor een pittige blauwe kaas gaat, of een mildere. Ik heb deze quiche met spinazie en blauwe kaas ook wel eens gemaakt met gorgonzola dolce, en toen lustte zelfs de man in huis – die geen blauwe kaas lust – hem wel. Zelf kies ik overigens liever voor een pittige kaas, bijvoorbeeld Viking Blue.

Nooit teveel kaas

Blauwe kaas quiche

Kan er ooit teveel kaas in een quiche zitten? Nee toch? Daarom gaat in deze quiche met spinazie en blauwe niet alleen blauwe, maar ook fetakaas en grana padano. Deze quiche is warm lekker, maar lauw of koud ook heel smaakvol. Daarmee is het ook een handig gerecht voor een buffetje. En heb je een punt over? Die smaakt prima als lunch! De quiche is namelijk prima enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

Tip: serveer een groene salade bij de quiche.

Quiche met spinazie en blauwe kaas

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: QuicheDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

55

minutes
Calorieën

491

kcal

Een eenvoudige quiche met heerlijke smaken: spinazie, feta & blauwe kaas.

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taart deeg – of gebruik mijn recept voor quichedeeg

  • 1 teen knoflook

  • 300 gr spinazie

  • 2 eieren

  • 200 ml kookroom of creme fraiche

  • 75 gr grana padano, geraspt

  • 75 gr feta, verkruimeld

  • 100 gr blauwe kaas (bv Viking blue of gorgonzola), in blokjes

  • Voor erbij: groene salade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor. Snijd de knoflook fijn en roerbak deze samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat afkoelen.
  • Vet een quichevorm in en beleg deze met de plakjes hartige taart deeg. Zet koud weg tot gebruik.
  • Meng ondertussen in een kom de eieren met de kookroom, de geraspte grana padano, feta en gorgonzola. Breng op smaak met wat peper en roer de spinazie erdoor.
  • Verdeel het mengsel over de quichebodem en bak de taart 35 minuten op 180 graden.

Opmerkingen

  • Heb je een restje quiche over? Dat is de volgende dag erg lekker als lunch!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Eef

    Lijkt me echt heerlijk deze quiche :) ! Nu ik het recept lees ben ik helemaal enthousiast. Deze ga ik even onthouden ;)

    6 april 2015 at 14:03
    • Reply Sandra

      Zeker een keer maken hoor Eef, hij is echt fantastisch lekker (al zeg ik het zelf ;-) )

      7 april 2015 at 17:27

    Reactie achterlaten