vegetarisch

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Vandaag is het weer MeatFree Monday. Elke maandag deel ik een recept met jullie waar geen vlees of vis aan te pas komt. Vandaag: een heerlijke quiche met spinazie en blauwe kaas.

Ik heb deze quiche pas één keer gemaakt maar hij gaat meteen op mijn favorietenlijst! Echt onwijs lekker en het leuke is dat le husband – die geen blauwe kaas lust – hem ook erg lekker vindt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik gorgonzola dolce heb gebruikt, een milde variant dus. Maar gebruik gewoon wat je zelf lekker vindt!

Wil je de quiche niet helemaal meatfree? Je kunt hem (als hij uit de oven komt) beleggen met vier plakjes rauwe ham. Coburger of parmaham bijvoorbeeld, heerlijk!

Recept quiche met spinazie en blauwe kaas

(hoofdgerecht voor 2 personen, of lunch voor 4 personen)

  • 5 plakjes hartige taart deeg – of gebruik mijn recept voor quichedeeg
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • 2 dl kookroom
  • 100 gr spinazie
  • 75 gr geraspte grana padano
  • 75 gr feta, in blokjes
  • 100 gr gorgonzola, in blokjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een quichevorm in en beleg deze met de plakjes hartige taart deeg. Smeer de bodem in met het losgeklopte eiwit en bak de bodem 20 minuten.

Meng ondertussen in een kom het ei met de kookroom, de geraspte grana padano, feta en gorgonzola. Breng op smaak met wat peper en roer de spinazie erdoor.

Verdeel het mengsel over de quichebodem en bak de taart nog 35 minuten verder op 180 graden.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Eef

    Lijkt me echt heerlijk deze quiche :) ! Nu ik het recept lees ben ik helemaal enthousiast. Deze ga ik even onthouden ;)

    6 april 2015 at 14:03
    • Reply Sandra

      Zeker een keer maken hoor Eef, hij is echt fantastisch lekker (al zeg ik het zelf ;-) )

      7 april 2015 at 17:27

    Reactie achterlaten