Deze quiche met blauwe kaas en spinazie is echt een dikke aanrader als je fan bent van blauwe kaas. Ik heb hem inmiddels meerdere keren gemaakt en wordt er elke keer weer blij van! Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je voor een pittige blauwe kaas gaat, of een mildere. Ik heb deze quiche met spinazie en blauwe kaas ook wel eens gemaakt met gorgonzola dolce, en toen lustte zelfs de man in huis – die geen blauwe kaas lust – hem wel. Zelf kies ik overigens liever voor een pittige kaas, bijvoorbeeld Viking Blue.
Quiche met spinazie en blauwe kaas


Kan er ooit teveel kaas in een quiche zitten? Nee toch? Daarom gaat in deze quiche met spinazie en blauwe niet alleen blauwe, maar ook fetakaas en grana padano. Deze quiche is warm lekker, maar lauw of koud ook heel smaakvol. Daarmee is het ook een handig gerecht voor een buffetje.
Quiche bewaren
En heb je een punt over? Die smaakt prima als lunch! De quiche is namelijk prima enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Tip: serveer een groene salade bij de quiche.
Meer quiche recepten
Als je deze quiche met blauwe kaas en spinazie lekker vond, dan vind je deze spinaziequiche met oude kaas vast ook heel lekker.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
8 Reacties
Ineke
9 oktober 2022 at 19:33Vanavond deze quiche gemaakt met ocean blue kaas ipv de gorgonzola. Verder heb ik eerst
een geklutst eitje in de deegbodem gebakken, dan blijft de bodem knapperiger. Verder heb ik het recept gevolgd. Wij vonden de taart super lekker. En gaan deze zeker vaker maken!
Hartelijke groet, Ineke
Sandra
9 oktober 2022 at 21:45Hi Ineke, dankjewel voor je reactie! Wat slim, die tip van een geklutst eitje bakken op de bodem. Die heb ik nog niet eerder gehoord maar ik kan me voorstellen dat dit supergoed werkt! Fijn dat de quiche zo goed in de smaak viel. Groetjes, Sandra
Marcel
17 mei 2022 at 13:04Erg lekker! Heb hem nu 2x gemaakt en hij viel goed in de smaak. Je kunt ook makkelijk variëren met kaas hoeveelheid en/ of soorten kaas. Zeer aan te bevelen
Sandra
18 mei 2022 at 12:50Wat leuk dat het recept zo goed bevalt Marcel! En inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in. Ook ideaal om een restje kaas op te maken!
Lenie
13 oktober 2021 at 17:00Ik heb de quiche gemaakt , maar dan met boerenkool,
en de quiche was overheerlijk en hoort nu tot mijn favoriete quiche lieve groetjes Lenie
Sandra
22 oktober 2021 at 06:06Wat lekker Lenie, leuke variatie!
Eef
6 april 2015 at 14:03Lijkt me echt heerlijk deze quiche :) ! Nu ik het recept lees ben ik helemaal enthousiast. Deze ga ik even onthouden ;)
Sandra
7 april 2015 at 17:27Zeker een keer maken hoor Eef, hij is echt fantastisch lekker (al zeg ik het zelf ;-) )