Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / quiches

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Deze quiche met blauwe kaas en spinazie is echt een dikke aanrader als je fan bent van blauwe kaas. Ik heb hem inmiddels meerdere keren gemaakt en wordt er elke keer weer blij van! Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je voor een pittige blauwe kaas gaat, of een mildere. Ik heb deze quiche met spinazie en blauwe kaas ook wel eens gemaakt met gorgonzola dolce, en toen lustte zelfs de man in huis – die geen blauwe kaas lust – hem wel. Zelf kies ik overigens liever voor een pittige kaas, bijvoorbeeld Viking Blue.

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Blauwe kaas quiche

Kan er ooit teveel kaas in een quiche zitten? Nee toch? Daarom gaat in deze quiche met spinazie en blauwe niet alleen blauwe, maar ook fetakaas en grana padano. Deze quiche is warm lekker, maar lauw of koud ook heel smaakvol. Daarmee is het ook een handig gerecht voor een buffetje.

Quiche bewaren

En heb je een punt over? Die smaakt prima als lunch! De quiche is namelijk prima enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

Tip: serveer een groene salade bij de quiche.

Meer quiche recepten

Als je deze quiche met blauwe kaas en spinazie lekker vond, dan vind je deze spinaziequiche met oude kaas vast ook heel lekker.

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Quiche met spinazie en blauwe kaas

Een eenvoudige quiche met heerlijke smaken: spinazie, feta u0026amp; blauwe kaas.
4.66 van 26 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 5 plakjes hartige taart deeg – of gebruik mijn
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr spinazie
  • 2 eieren
  • 200 ml kookroom of creme fraiche
  • 75 gr grana padano, geraspt
  • 75 gr feta, verkruimeld
  • 100 gr blauwe kaas (bv Viking blue of gorgonzola), in blokjes
  • Voor erbij: groene salade

Handig om te hebben

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor. Snijd de knoflook fijn en roerbak deze samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat afkoelen.
    • Vet een quichevorm in en beleg deze met de plakjes hartige taart deeg. Zet koud weg tot gebruik.
    • Meng ondertussen in een kom de eieren met de kookroom, de geraspte grana padano, feta en gorgonzola. Breng op smaak met wat peper en roer de spinazie erdoor.
    • Verdeel het mengsel over de quichebodem en bak de taart 35 minuten op 180 graden.

    Notities

    u003cliu003eHeb je een restje quiche over? Dat is de volgende dag erg lekker als lunch!u003c/liu003e

    Voedingswaarden

    Calories: 491kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept quiche met blauwe kaas

    8 Reacties

    • Ineke
      9 oktober 2022 at 19:33

      5 sterren

      Vanavond deze quiche gemaakt met ocean blue kaas ipv de gorgonzola. Verder heb ik eerst
      een geklutst eitje in de deegbodem gebakken, dan blijft de bodem knapperiger. Verder heb ik het recept gevolgd. Wij vonden de taart super lekker. En gaan deze zeker vaker maken!
      Hartelijke groet, Ineke

      Reply
      • Sandra
        9 oktober 2022 at 21:45

        Hi Ineke, dankjewel voor je reactie! Wat slim, die tip van een geklutst eitje bakken op de bodem. Die heb ik nog niet eerder gehoord maar ik kan me voorstellen dat dit supergoed werkt! Fijn dat de quiche zo goed in de smaak viel. Groetjes, Sandra

        Reply
    • Marcel
      17 mei 2022 at 13:04

      5 sterren

      Erg lekker! Heb hem nu 2x gemaakt en hij viel goed in de smaak. Je kunt ook makkelijk variƫren met kaas hoeveelheid en/ of soorten kaas. Zeer aan te bevelen

      Reply
      • Sandra
        18 mei 2022 at 12:50

        Wat leuk dat het recept zo goed bevalt Marcel! En inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in. Ook ideaal om een restje kaas op te maken!

        Reply
    • Lenie
      13 oktober 2021 at 17:00

      5 sterren

      Ik heb de quiche gemaakt , maar dan met boerenkool,
      en de quiche was overheerlijk en hoort nu tot mijn favoriete quiche lieve groetjes Lenie

      Reply
      • Sandra
        22 oktober 2021 at 06:06

        Wat lekker Lenie, leuke variatie!

        Reply
    • Eef
      6 april 2015 at 14:03

      Lijkt me echt heerlijk deze quiche :) ! Nu ik het recept lees ben ik helemaal enthousiast. Deze ga ik even onthouden ;)

      Reply
      • Sandra
        7 april 2015 at 17:27

        Zeker een keer maken hoor Eef, hij is echt fantastisch lekker (al zeg ik het zelf ;-) )

        Reply

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept