500mljenever (je kunt ook wodka of brandewijn gebruiken)
125grrabarber
150grframbozen (vers of diepvries)
50grsuiker
3kardemompeulen
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Maak de stengels rabarber schoon door ze te wassen en snijd de kop en kont van de stelen af. Snijd de rabarber in stukjes van ca een centimeter breed en doe ze samen met de frambozen en de suiker in een schone weckpot. Giet de jenever erbij.
Plet de kardemompeulen in een vijzel en doe deze ook in de pot. Zet de pot een week lang weg en schud iedere dag eventjes door. Langer laten staan mag ook, proef even tot je tevreden bent met de intensiteit van de smaak.
Giet de likeur door een zeef over in de steriele fles en bewaar de rabarberlikeur in de koelkast.
Notities
In de koelkast kun je de likeur ontzettend lang bewaren, mits de fles maar goed steriel is.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.