Zelf rabarberlikeur maken is heel makkelijk! Sinds ik vorig jaar voor het eerst probeerde zelf likeur te maken ga ik lekker los met het experimenteren met zelfgemaakte drankjes. Zo maakte ik zelf Baileys en deze cranberrylikeur was erg lekker met Kerst!
Seizoensgroente rabarber
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is het volop voorjaar. En voorjaar, dat staat voor mij gelijk aan rabarber. Deze heerlijke groente (rabarber is groente, geen fruit!) is weer volop verkrijgbaar en ik maakte er al eerder een heerlijke custardtaart mee.
Met de rabarber die ik overhield, besloot ik likeur te maken. Ik had ook nog een half doosje diepvries frambozen liggen, en die besloot ik er ook bij te doen. Want rabarber en frambozen zijn een heerlijke combinatie!
Moederdag recept
Dat vond mijn schoonmoeder gelukkig ook, voor wie ik een flesje maakte voor Moederdag. Perfecte timing, want al ruim voor Moederdag is rabarber alweer volop te verkrijgen. Maar ook daarna smaakt deze frambozen-rabarberlikeur natuurlijk nog heel lekker.
Rabarberlikeur – zo zoet als je zelf wilt
De rabarberlikeur is overigens niet heel zoet, want ik deed er niet heel veel suiker bij. Houd jij wel van een zoetere likeur? Voeg dan gerust wat meer suiker toe. Je kunt ook na een weekje even proeven en dan suiker toevoegen als je de likeur niet zoet genoeg vindt. Wederom een dagje laten staan en even opnieuw proeven tot je hem zoet genoeg vindt.
Cocktail met rabarber
Je kunt deze likeur puur drinken, maar je kunt hem ook gebruiken in een cocktail of aanlengen met spuitwater of prosecco.
Tip: begin op tijd met dit recept, want de likeur moet minimaal een week trekken om op smaak te komen!
Zorg dat de weckpot en fles die je gebruikt voor dit recept, steriel schoon (dit kan je zo doen)
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties