Menu
drankjes

Rabarberlikeur met frambozen

Rabarberlikeur met frambozen en kardemom

Zelf rabarberlikeur maken is heel makkelijk! Sinds ik vorig jaar voor het eerst probeerde zelf likeur te maken ga ik lekker los met het experimenteren met zelfgemaakte drankjes. Zo maakte ik zelf Baileys en deze cranberrylikeur was erg lekker met Kerst!

Seizoensgroente rabarber

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is het volop voorjaar. En voorjaar, dat staat voor mij gelijk aan rabarber. Deze heerlijke groente (rabarber is groente, geen fruit!) is weer volop verkrijgbaar en ik maakte er al eerder een heerlijke custardtaart mee.

Met de rabarber die ik overhield, besloot ik likeur te maken. Ik had ook nog een half doosje diepvries frambozen liggen, en die besloot ik er ook bij te doen. Want rabarber en frambozen zijn een  heerlijke combinatie!

Moederdag recept

Dat vond mijn schoonmoeder gelukkig ook, voor wie ik een flesje maakte voor Moederdag. Perfecte timing, want al ruim voor Moederdag is rabarber alweer volop te verkrijgen. Maar ook daarna smaakt deze frambozen-rabarberlikeur natuurlijk nog heel lekker. 

Rabarberlikeur – zo zoet als je zelf wilt

De rabarberlikeur is overigens niet heel zoet, want ik deed er niet heel veel suiker bij. Houd jij wel van een zoetere likeur? Voeg dan gerust wat meer suiker toe. Je kunt ook na een weekje even proeven en dan suiker toevoegen als je de likeur niet zoet genoeg vindt. Wederom een dagje laten staan en even opnieuw proeven tot je hem zoet genoeg vindt.

Cocktail met rabarber

Je kunt deze likeur puur drinken, maar je kunt hem ook gebruiken in een cocktail of aanlengen met spuitwater of prosecco.

Tip: begin op tijd met dit recept, want de likeur moet minimaal een week trekken om op smaak te komen!

Zorg dat de weckpot en fles die je gebruikt voor dit recept, steriel schoon (dit kan je zo doen)

Rabarberlikeur met frambozen

5 from 3 stemmen
Gang: DrankjesKeuken: FeestNiveau: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

119

kcal

Zelf likeur maken is heel makkelijk, probeer het eens met dit recept voor rabarberlikeur met frambozen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 500 ml 500 jenever (je kunt ook wodka of brandewijn gebruiken)

 • 125 gr 125 rabarber

 • 150 gr 150 frambozen (vers of diepvries)

 • 50 gr 50 suiker

 • 3 3 kardemompeulen

Bereiding

 • Maak de stengels rabarber schoon door ze te wassen en snijd de kop en kont van de stelen af. Snijd de rabarber in stukjes van ca een centimeter breed en doe ze samen met de frambozen en de suiker in een schone weckpot. Giet de jenever erbij.
 • Plet de kardemompeulen in een vijzel en doe deze ook in de pot. Zet de pot een week lang weg en schud iedere dag eventjes door. Langer laten staan mag ook, proef even tot je tevreden bent met de intensiteit van de smaak.
 • Giet de likeur door een zeef over in de steriele fles en bewaar de rabarberlikeur in de koelkast.

Opmerkingen

 • In de koelkast kun je de likeur ontzettend lang bewaren, mits de fles maar goed steriel is.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter