drankjes

Rabarberlikeur met frambozen

Rabarberlikeur met frambozen en kardemom

Sinds ik vorig jaar voor het eerst probeerde zelf likeur te maken ga ik lekker los met het experimenteren met zelfgemaakte drankjes. Zo maakte ik zelf Baileys en deze cranberrylikeur was erg lekker met Kerst! Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is het volop voorjaar. En voorjaar, dat staat voor mij gelijk aan rabarber. Deze heerlijke groente (rabarber is groente, geen fruit!) is weer volop verkrijgbaar en ik maakte er al eerder een heerlijke custardtaart mee. Met de rabarber die ik overhield, besloot ik likeur te maken. Ik had ook nog een half doosje diepvries frambozen liggen, en die besloot ik er ook bij te doen. Want rabarber en frambozen zijn een  heerlijke combinatie! Dat vond mijn schoonmoeder gelukkig ook, voor wie ik een flesje maakte voor Moederdag. Perfecte timing, want al ruim voor Moederdag is rabarber alweer volop te verkrijgen. Maar ook daarna smaakt deze frambozen-rabarberlikeur natuurlijk nog heel lekker. De rabarberlikeur is overigens niet heel zoet, want ik deed er niet heel veel suiker bij. Houd jij wel van een zoetere likeur? Voeg dan gerust wat meer suiker toe. Je kunt ook na een weekje even proeven en dan suiker toevoegen als je de likeur niet zoet genoeg vindt. Wederom een dagje laten staan en even opnieuw proeven tot je hem zoet genoeg vindt.

Tip: begin op tijd met dit recept, want de likeur moet een week trekken om op smaak te komen!

Recept rabarberlikeur met frambozen

Ingrediënten voor een halve liter likeur

  • 500 ml jenever (je kunt ook wodka of brandewijn gebruiken)
  • 125 gr verse rabarber
  • 150 gr (diepvries) frambozen
  • 50 gr suiker
  • 3 kardemompeulen
  • Extra nodig: weckpot en fles, beiden steriel schoon (dit kan je zo doen)

Zo maak je rabarberlikeur met frambozen

Maak de stengels rabarber schoon door ze te wassen en snijd de kop en kont van de stelen af. Snijd de rabarber in stukjes van ca een centimeter breed en doe ze samen met de frambozen en de suiker in een schone weckpot. Giet de jenever erbij.

Plet de kardemompeulen in een vijzel en doe deze ook in de pot. Zet de pot een week lang weg en schud iedere dag eventjes door. Giet de likeur door een zeef over in de steriele fles en bewaar de rabarberlikeur in de koelkast.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten