400grgroenten naar keuze (champignons, courgette, paprika)
100grham
2augurken
4plakkenraclettekaas
peper en zout + kruiden naar smaak
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Schrob de krieltjes schoon, halveer ze eventueel als ze een beetje groot zijn, en kook ze 15 minuten in de schil, met wat zout. Giet af en zet weg tot gebruik.
Bereid ondertussen de groenten. Maak ze schoon en snijd ze, en bak ze vervolgens in wat olie, met peper, zout en eventueel wat kruiden naar smaak.
Halveer de plakken ham in de lengte en rol ze mooi op tot rolletjes.
Snijd de augurk fijn.
Meng de gare krieltjes door de groenten in een koekenpan en houdt warm tot gebruik.
Smelt de plakken raclettekaas. Ik deed dit zelf simpelweg in een koekenpan, en giet de gesmolten kaas over de krieltjes en groenten. Serveer met de plakken ham en fijngesneden augurk.
Notities
Voor tips voor meer/andere bijgerechten, lees de tekst boven het recept. Je kunt de krieltjes en groenten ook roosteren in de oven, en de laatste 5 minuten van de oventijd de raclettekaas er over verdelen om deze te laten smelten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.