Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Snijd de kastanjechampignons in stukjes.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de knoflook en sjalot even aan. Voeg de champignons en de tijm toe en bak tot de paddenstoelen zacht zijn.
Verhit nu in een kookpan met een dikke bodem de boter. Roer als deze is gesmolten, de bloem erdoor en bak een minuutje mee (blijf continue roeren).
Blus af met de bouillon en de wijn, en roer goed door. Roer de mosterd erdoor en voeg het champignonmengsel toe.
Laat de champignonragout 5-10 minuten zachtjes doorkoken onder regelmatig roeren, tot de ragout de gewenste dikte heeft (blijft de ragout te dun? Voeg dan nog een klein beetje extra bloem toe).
Haal de pan van het vuur en roer er desgewenst nog een scheutje slagroom door.
Breng op smaak met peper en zout en serveer de champignonragout met pasteitjes, brood of rijst.
Notities
Tip: wil je geen alcohol gebruiken in het gerecht? Verdubbel dan de hoeveelheid bouillon. Een restje ragout is erg lekker op brood, lunchtip!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.