800grregenboogwortels (of gebruik gewone wortels als je die niet kunt vinden)
2elroomboter
2elhoning
2mandarijnen
2tlverse tijmblaadjes
2cmgember
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrap de worteltjes (dit gaat het makkelijkste met een dunschiller), was ze en doe ze in een ovenschaal.
Smelt de boter en meng de honing er doorheen. Rasp de mandarijnen en doe de rasp en het sap van de mandarijnen bij het boter-honingmengsel. Verdeel de tijm over de wortels.
Schil de gember en snijd deze in stukjes, verdeel over de wortels.
Giet het boter-honing-mandarijnmengsel over de worteltjes en zorg dat de wortels bedekt zijn met het glaceerlaagje.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de geglaceerde wortels in ca 35 minuten gaar of tot ze mooi zacht zijn.
Notities
Tip: is je honing gekristalliseerd? Zet de pot of de knijpfles in een pan met heet water, dan wordt de honing weer vloeibaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.