Snijd de 'kontjes' van de haricots verts en kook ze 4 minuten in water met wat zout. Niet langer, want zo blijven ze mooi groen. Laat wat afkoelen en goed uitlekken in een vergiet.
Pak steeds een bosje van 7 boontjes en omwikkel deze met een plakje spek. Bestrooi de boontjes met peper en wat nootmuskaat of tijm als je daarvan houdt.
Leg de haricots verts in een ovenschaal en bak de boontjes ca 12 minuten op 180 graden (houdt even in de gaten dat het spek niet verbrand)
Notities
Je kunt de boontjes al een dag van te voren klaarmaken (koken en in het spek rollen) en op de dag dat je ze serveert, afbakken in de oven.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.