Bak de kipfilets bruin op een hoog vuurtje en laat ze ongeveer een kwartiertje smoren tot ze goed gaar zijn. Laat eventueel wat afkoelen en pluk de kipfilets met behulp van twee vorken in sliertjes.
Snijd de knoflook en uien fijn en bak deze op een middelhoog vuur aan. Doe de geplukte kip terug in de pan en doe de kruiden erbij. Breng op smaak met zout. Voeg een kop water toe en laat dit mengsel een kwartiertje pruttelen. Voeg wat extra water toe als het mengsel uitdroogt. Hak ondertussen de amandelen fijn (houd een handje achter voor de garnering) en voeg deze toe aan het kip-mengsel.
Haal de pan van het vuur en kluts de eieren los. Roer de losgeklopte eieren door het kipmengsel en laat staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Ontdooi indien nodig het filodeeg en smelt de roomboter samen met 2 el olijfolie op een laag vuurtje. Smeer de ovenschaal in met een beetje van dit mengsel en bekleed de ovenschaal met vijf vellen filodeeg. Smeer steeds elk velletje in met de gesmolten boter/olie en verschuif het deeg steeds een stukje zodat de hele bodem van de schaal wordt bedekt. Laat wat van het deeg over de randen hangen.
Vul de ovenschaal met het kipmengsel en vouw de randen dicht. Dek de vulling af met de resterende drie vellen filodeeg en besmeer ook deze steeds weer met wat boter. Dek de pastilla af met aluminiumfolie en bak de pastei 20 minuten. Haal dan de folie van de pastei af en bak nog 10 minuten verder.
Laat de pastilla een paar minuten afkoelen en besmeer met nog een beetje van het gesmolten boter/olie mengsel. Bestrooi de pastilla met flink wat poedersuiker en wat kaneel, en garneer met de overgebleven amandelen.
Notities
Vers is de pastilla het allerlekkerste. Krijg je hem niet op? Dan kun je hem eventueel de volgende dag nog een keer (afgedekt) opwarmen in de oven.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.