Heerlijke, ouderwetse gehaktballen. Niet moeilijk te maken en bomvol smaak. Uit dit recept haal je 4 grote ballen gehakt, maar je kunt er ook 5-6 kleinere ballen van draaien.
Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en doe deze met de gehakt in een kom.
Doe het paneermeel bij het gehakt en voeg het ei en 1 el mosterd toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en draai vier tot zes ballen van het mengsel. Laat de ballen gehakt nu bij voorkeur minimaal een half uur opstijven in de koelkast, dan behouden ze beter hun vorm bij het braden.
Verhit wat boter en olijfolie in een braadpan en braad de gehaktballen rondom bruin, haal ze uit de pan.
Zet het vuur lager en voeg de ketjap, tomatenpuree, de rest van de mosterd en wat peper toe. Voeg ook een klein kopje warm water toe. Roer alles goed door, doe de ballen weer terug in de pan en laat de gehaktballen 20-25 minuten rustig verder braden met het deksel half op de pan. Check regelmatig en voeg eventueel wat extra water toe als de saus droog begint te koken.
Video
Notities
Je kunt overgebleven ballen gehakt bewaren in de koelkast, dan blijven ze nog een dag of twee goed. Lekker op een broodje de volgende dag!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.