Begin met de vulling: doe de santen met het water in een steelpannetje en verwarm dit tot de santen zijn opgelost in het water.
Voeg de geraspte kokos, de palmsuiker en het zout toe en verwarm dit op een laag vuurtje onder regelmatig roeren. Als het een mooie homogene massa is geworden, is de vulling klaar. Laat afkoelen en zet weg tot gebruik.
Maak nu het beslag: doe de bloem en het zout in een kom. Voeg het ei en de helft van de melk toe en meng dit goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe, onder voortdurend roeren.
Voeg de pandanpasta toe en roer goed door met een garde, zodat het beslag egaal groen wordt.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak 6-8 flensjes van het beslag. Bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar op een heel laag vuurtje, zodat ze mooi groen blijven en geen bruine vlekken krijgen van het bakken.
Leg de kokosvulling in het midden van de pandan-pannenkoeken
Vouw de pannenkoeken op tot een pakketje: vouw de pannenkoek eerst aan de linker- en rechterkant naar binnen.
En rol de pandan pannenkoeken daarna op, waarbij je de uiteindelijk zoveel mogelijk naar binnen probeert te houden, dat ziet er het netste uit.
Notities
Je kunt de Indonesische pandan-pannenkoeken warm eten, maar koud zijn ze ook heel lekker! Je kunt ze bovendien prima een dag of twee bewaren in de koelkast, als je dat redt ;-)
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.