Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan onder regelmatig schudden en breng ondertussen de pasta aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in kleine blokjes en doe deze samen met de spekblokjes en de fijngesneden ui in een koekenpan. Bak tot het spek lekker is uitgebakken en de kip gaar is. Halveer ondertussen de tomaatjes.
Giet de pasta af en roer de pesto erdoor. Roer vervolgens de spek, kip en de tomaatjes door de pasta.
Scheur vlak voor het serveren de basilicum grof en strooi deze samen met de pijnboompitten over de pasta. Rasp er ten laatste nog wat grana padano of parmezaan over.
Notities
Een restje is de volgende dag erg lekker als lunch! Deze pasta pesto smaakt koud trouwens ook prima. Heb je nog wat restjes groenten liggen? Die zijn een lekkere aanvulling in deze pasta. Denk bijvoorbeeld aan een stukje courgette, champignons of wat broccoli.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.