pasta snel klaar

Pasta pesto met spek en kip

Pasta pesto met spek en kip

Deze pasta pesto met spek en kip is een heerlijk pastagerecht. Door de pesto, spek en parmezaan zit hij bomvol hartige smaken, heerlijk! Daarnaast staat deze pasta binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor doordeweeks dus. Er zit weinig groenten in dit pasta recept, dus je kunt er bijvoorbeeld een lekkere groene salade bij serveren om toch wat groenten binnen te krijgen. Of voeg wat extra groenten toe aan de pasta, ui en courgette bijvoorbeeld.

Restje? Lunch!

Ik kan het me haast niet voorstellen, maar blijft er een restje over van de pasta pesto? Gooi het niet weg, maar bewaar het koud en eet het de volgende dag als lunch. Zo’n koude pasta-salade is heel lekker en met wat groene salade erbij heb je een heerlijke (en supermakkelijke) lunch.

Recept pasta pesto met spek en kip

(voor 4 personen)

  • 400 gram (volkoren) penne
  • 2 kipfilets
  • 2 pakjes spekreepjes (250 gram)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram groene pesto
  • bosje verse basilicum
  • 4 el pijnboompitten
  • grana padano of parmezaan

Zo maak je de pasta pesto

  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan onder regelmatig schudden.
  • Breng de pasta aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en doe deze samen met de spekblokjes in een koekenpan. Bak tot het spek lekker is uitgebakken en de kip gaar is.
  • Halveer ondertussen de tomaatjes.
  • Giet de pasta af en roer de pesto erdoor.
  • Roer vervolgens de spek, kip en de tomaatjes door de pasta.
  • Scheur vlak voor het serveren de basilicum grof en strooi deze samen met de pijnboompitten over de pasta.
  • Rasp er ten laatste nog wat grana padano of parmezaan over.
  • Een restje is de volgende dag erg lekker als lunch! Deze pasta pesto smaakt koud trouwens ook prima.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten