Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur. Voeg de gehakt toe en rul het gaar.
Voeg de fijngesneden paprika, tomaatblokjes, suiker, peterselie, oregano, kaneel en nootmuskaat toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat dit mengsel afgedekt een kwartiertje pruttelen.
Vet een in en verwarm de oven voor op 190 graden. Kook ondertussen de pasta beetgaar, laat iets afkoelen. Klop de melk, het ei, 50 gr geraspte kaas en wat peper en zout los en meng door de pasta. Doe de pasta in een ovenschaal, bedek met 50 gr geraspte kaas en schep de gehakt over de pasta.
Maak nu de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter op een zacht vuur in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed door en blijf roeren tot het mengsel is gegaard, dit duurt ongeveer een halve minuut. Schenk nu beetje bij beetje de melk erbij en blijf steeds goed roeren met een garde. Als je een beetje een dikke (gebonden) saus hebt, haal je de pan van het vuur en roer je de helft van de geraspte kaas door de saus. Blijf roeren tot de kaas in de saus is gesmolten. Klop het ei door de saus en breng de bechamelsaus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schenk de bechamelsaus over het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Bak de pastitio in 30 minuten gaar en goudbruin, dek de pastitio eventueel af met aluminiumfolie tegen het einde van de baktijd, als hij te bruin wordt.
Notities
Dit is een ruime portie, waarschijnlijk kun je er met drie personen van eten. Je kunt de overgebleven pastitio prima invriezen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.