Pastitio is een lekkere Griekse ovenschotel die bestaat uit pasta, gehakt en een lekkere bechamelsaus. De ingrediënten lijken wel wat op die van de Italiaanse lasagne, maar in plaats van vellen pasta gebruik je gewone pasta, en je gebruikt andere kruiden om het gerecht op smaak te brengen.
Pastitio voorbereiden
Het is echt een heerlijk gerecht en goed voor te bereiden (daar houd ik altijd wel van). De laatste keer dat ik het maakte, bakte ik de pastitio helemaal af en warmde hem dan de volgende dag op in de oven. Dan smaakt hij nog prima!
Griekse ovenschotel met extra groenten
Tip: wil je meer groenten verwerken in de pastitio? Dat kan! Voeg bijvoorbeeld fijngesneden courgette toe aan de gehaktsaus. Je kunt er ook een groene salade met tomaat bij serveren voor een extra portie groenten.
Als je fan bent van de Griekse keuken, vind je deze spanakopita (quiche met feta & spinazie) en deze saganaki (gebakken feta) vast ook lekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Eef
29 november 2017 at 20:35Wat leuk! Deze kende ik (nog) niet. Lijkt mij erg lekker :)