2groteperen (gebruik bij kleine peren 1 peer per persoon ipv een halve)
100gramandelspijs
0,5ei
amaretto
100mlslagroom
2tlkristalsuiker
1snufkaneel
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts het ei en kneed deze door de amandelspijs. Rol bolletjes van het spijsmengsel, 1 bolletje voor elke halve peer.
Halveer de peren (schillen hoeft niet maar kan wel als je dat lekkerder vindt. Dit maakt de peren wel wat lastiger te hanteren). Schep met een lepeltje het klokhuis uit de peren.
Giet een beetje Amaretto in een kopje en kwast de peren in met een beetje Amaretto. Zo worden ze minder snel bruin. Vul elke halve peer met een bolletje amandelspijs en zet de gevulde peren 15 minuten in de oven.
Klop ondertussen de slagroom lobbig met de suiker en de kaneel, en serveer deze bij de peren.
Notities
Tip: je kunt de amandelspijs-bolletjes en de slagroom al vooraf klaarmaken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.