Peer uit de oven, dat is echt een zalig toetje! Dat peer en amandel een super-combinatie zijn, is wel bekend. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke frangipane-taart met peer die ik een tijdje terug maakte. Toen ik op de boerenmarkt enorme peren kocht, bedacht ik dat ik die combinatie weer eens wilde gebruiken voor een lekker toetje.
Peer uit de oven
Ik had nog wat spijs over van deze pepernoten-fudge en besloot de peren daarmee te vullen. Was het daarmee klaar? Nee nee, er moest nog wat bij. Een scheutje Amaretto, wat kaneelroom… Ja hoor, dat was ‘m!
Stevige peren
Dit perentoetje zou je heel makkelijk kunnen serveren als afsluiter van het kerst-diner, maar eigenlijk is deze peer uit de oven het hele peren-seizoen lekker. Gebruik het liefste een beetje een stevige peer voor dit toetje. Een hele rijpe, sappige peer is hier minder geschikt voor. Een Conference-peer is bijvoorbeeld prima. Zelf gebruikte ik Doyenne du Comice. Zolang deze nog niet te rijp is, gaat dat ook prima.
Liever geen alcohol?
Je kunt de Amaretto die je door de spijs kneed ook weglaten of vervangen door (alcoholvrij) vanille-extract. Je kunt de peren ook insmeren met een beetje citroensap.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties