Snijd de pompoen in kleine blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de stukjes pompoen in 15 minuten zacht in de oven.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en snijd de champignons in grove stukken. Doe alles met flink wat olijfolie in een pan en fruit rustig aan.
Verwarm ondertussen de bouillon in een pannetje of in de magnetron. Het hoeft niet gloeiend heet te zijn, maar wel warm.
Voeg de risottorijst en de tijm toe aan de pijn en laat deze onder voortdurend roeren een minuutje meebakken. Voeg nu steeds een beetje bouillon toe en roer alles regelmatig om. Telkens als de bouillon volledig is opgenomen, voeg je een beetje extra toe. Ga zo door tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Roer de gembersiroop en de blokjes pompoen door de pompoenrisotto en serveer met wat geraspte Parmezaan. Eet smakelijk!
Notities
Een restje risotto is lekker als lunch. Of rol balletjes afgekoelde risotto in een paneerlaagje van bloem, ei en paneermeel en frituur ze (arancini).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.