Menu
weekendgerechten / Hoofdgerechten / vegetarisch

Risotto met pompoen en champignons

Risotto met pompoen

Risotto met pompoen, ultiem comfortfood! En het leuke aan risotto is dat je het heel makkelijk aan de seizoenen kunt aanpassen. Zo is in de zomer deze citroenrisotto superlekker, en maak je als de blaadjes van de bomen beginnen te vallen deze lekkere risotto met paddenstoelen. Of, deze risotto met pompoen! Want naast paddenstoelen staat pompoen toch ook wel echt symbool voor de herfst.

De pompoenrisotto van Véronique

Deze risotto met pompoen is geen eigen bedenksel. Ik deed deze maand namelijk weer mee aan de Foodblogswap. Daarbij word je gelinkt aan een ander blog, waarvan je een recept nakookt en er je eigen twist aan geeft. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Véronique, Oh My Dish. Ik volg haar al een tijd op social media en wist dus al dat ik uit héél veel lekkere recepten kon kiezen!

Herfstrecept – risotto met pompoen

Omdat het de laatste weken echt herfstweer is, besloot ik op zoek te gaan naar een echt herfstig recept en dat werd deze pompoenrisotto. Véronique maakt de risotto op smaak met gefrituurde salie en dat lijkt me superlekker, maar zelf verving ik dat door mijn favoriete kruid: tijm! Ook een smaakmaker die heel goed samengaat met pompoen. Ik heb gesmuld van dit recept, hopelijk doe jij dat ook!

Tip: een restje risotto is de volgende dag nog heerlijk als lunch!

Recept risotto met pompoen en champignons

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

408

kcal
Oventijd

15

minuten

Risotto is echt comfort food! Deze winterse risotto met pompoen en champignons is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 600 gr 600 pompoen (schoongemaakt gewicht)

  • 1 1 ui

  • 2 2 tenen knoflook

  • 200 gr 200 champignons

  • 300 gr 300 risottorijst

  • 1 1 handje verse tijm

  • 750 ml 750 groentenbouillon

  • 1 1 scheutje gembersiroop

  • 1 1 handje Parmezaanse kaas

Bereiding pompoenrisotto

  • Snijd de pompoen in kleine blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de stukjes pompoen in 15 minuten zacht in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en snijd de champignons in grove stukken. Doe alles met flink wat olijfolie in een pan en fruit rustig aan.
  • Verwarm ondertussen de bouillon in een pannetje of in de magnetron. Het hoeft niet gloeiend heet te zijn, maar wel warm.
  • Voeg de risottorijst en de tijm toe aan de pijn en laat deze onder voortdurend roeren een minuutje meebakken. Voeg nu steeds een beetje bouillon toe en roer alles regelmatig om. Telkens als de bouillon volledig is opgenomen, voeg je een beetje extra toe. Ga zo door tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Roer de gembersiroop en de blokjes pompoen door de pompoenrisotto en serveer met wat geraspte Parmezaan. Eet smakelijk!

Opmerkingen

  • Een restje risotto is lekker als lunch. Of rol balletjes afgekoelde risotto in een paneerlaagje van bloem, ei en paneermeel en frituur ze (arancini)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter