Een heerlijke lunchsalade vol groenten en fruit: rode koolsalade met wortel en appel. Deze salade is zo gemaakt en daarom ook geschikt om te maken op het werk.
Snijd de halve appel in heel fijne reepjes en meng deze door de salade.
Maak een dressing van de olijfolie, appelazijn, honing en de tijmblaadjes en meng deze door de rode koolsalade. Garneer de salade met de pittenmix.
Breng de rode koolsalade eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.
Notities
Voor de afwisseling vervang ik de appel ook wel eens door wat verkruimelde feta. De dressing laat ik dan weg, in plaats daarvan gebruik olijfolie, peper, zout en oregano om de rode koolsalade op smaak te brengen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.