600mlsinaasappelsap(gebruik 400 ml als je wortelsap gebruikt ipv wortels)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Snijd de wortels en de appel in kleine blokjes. Snijd de gember zeer fijn.
Doe de ingrediënten in een mengbeker en vul aan tot 400 ml met sinaasappelsap.
Pureer alles fijn met een staafmixer of in de blender. Giet het sap nu door een zeef als je een glad sapje wilt, persoonlijk vind ik het juist wel fijn dat het sapje wat 'bite' heeft maar dat is persoonlijk natuurlijk. Serveer het wortelsap met gember en appel meteen.
Notities
Rasp de sinaasappels eerst voor je ze gaat persen. De rasp is heerlijk in cakebeslag bijvoorbeeld. Je kunt de rasp invriezen in een diepvrieszakje als je het niet meteen gaat gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.