Smoothies en sapjes, ik ben er dol op en dit sapje met wortel, gember en appel is momenteel mijn favoriet! Door de gember krijg je een lekkere ‘kick’ die ik persoonlijk echt heel erg lekker vind. En de appel maakt het lekker fris. Een fijne start van je dag, dus serveer dit wortelsapje gerust bij het ontbijt. Al is het eigenlijk de hele dag door lekker en verfrissend, vooral op een warme dag waar we er momenteel genoeg van hebben ;-)
Groentensap
Omdat steeds duidelijker wordt dat smoothies en sapjes met alleen fruit toch minder gezond zijn dan versies waarin ook groenten verwerkt worden, probeer ik hier steeds vaker mee te experimenteren. Soms zonder succes (smoothie met avocado was echt niet lekker), maar gelukkig ook regelmatig met een positief resultaat! Zo was deze smoothie met spinazie en banaan echt heel lekker!
En ook dit sapje met wortel en gember is een positief experiment gebleken, erg lekker fris. De wortel kan misschien wat heftig zijn voor je blender, dus zorg er altijd voor dat je er genoeg vocht bijdoet om het wat makkelijker te maken.
Glad sapje met wortel en gember
Let wel: bij gebruik van een blender of staafmixer zal het wortelsap nooit helemaal glad worden. Zelf vind ik dat niet erg maar vind je dit niet fijn? Dan kun je ook kant en klaar wortelsap gebruiken, of wortelsap maken in een juicer als je zo’n apparaat hebt. Of giet het sapje door een zeef voor je het serveert.
Bekijk hier al mijn smoothies en sapjes recepten


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Daphne
24 juli 2022 at 16:12Viel erg in de smaak, ook bij mijn partner.
Sandra
24 juli 2022 at 19:55Leuk om te horen Daphne, fijn dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten en het recept te beoordelen, dat stel ik altijd erg op prijs!
R&R
22 juni 2017 at 11:33Ziet er heerlijk uit!