Een beetje de Spaanse versie van 'surf & turf': vis en vlees samen in één gerecht! Deze traybake met chorizo, garnalen, veel groenten en aioli om je vingers bij op te eten zo lekker!
Eventueel: gebakken aardappels of lekker brood om erbij te serveren
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ovenschaal klaar.
Snijd 1 teen knoflook fijn en doe deze samen met de andere - nog ongepelde - teen knoflook in de ovenschaal.
Snijd de paprika's en de rode ui grof, en doe de stukken groenten in de ovenschaal.
Halveer de citroen en snijd één helft in parten, doe deze in de ovenschaal.
Snijd de chorizo fijn en doe de stukjes worst in de ovenschaal. Doe de olijfolie, rodewijnazijn, blaadjes tijm en wat peper in de ovenschaal en schud alles even goed om.
Als je diepvriesgarnalen gebruikt, leg je deze nu nog (bevroren) op de rest van de ingrediënten, bak de traybake 30 minuten. Gebruik je verse gamba's, zet de traybake dan eerst 20 minuten in de oven, leg daarna de garnalen erop en bak nog 10 minuten verder.
Doe de mayonaise in een kommetje. Doe er een kneepje citroensap bij (van de overgebleven citroenhelft) en roer het paprikapoeder erdoor. Pak het ongepelde teentje knoflook uit de traybake, prak deze fijn en roer door de mayonaise. Serveer de chorizo traybake met deze aioli.
Notities
Serveer eventueel wat gebakken aardappels of brood bij de traybake.
Je kunt het gerecht al eerder op de dag klaarmaken, bewaar tot het afbakken afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.