Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met wat zout.
Snijd ondertussen de knoflook en sjalot fijn en fruit deze in wat olie aan. Snijd de wortel fijn en bak deze 3 minuten mee. Snijd de prei in halve ringen en bak deze nog 2 minuten mee.
Voeg de bloem toe en bak deze kort mee. Voeg de mosterd toe en roer beetje bij beetje de visbouillon erdoor. Blijf steeds goed roeren. Voeg ook langzaam de slagroom toe en laat dit een minuut of 3 zacht pruttelen.
Snijd de zalm en kabeljauw in hapklare stukken en roer deze voorzichtig door de ragout. Roer de dragon en peterselie erdoor en breng de visragout op smaak met peper en zout. Verdeel de ragout over een licht ingevette ovenschaal.
Stamp de puree zo glad mogelijk met de boter. Roer er beetje bij beetje de melk en het eigeel doorheen met een houten lepel. Breng de puree op smaak met peper en zout en verdeel de puree over de visschotel.
Bak het vispannetje 25-35 minuten op 200 graden.
Notities
Dit is een flinke portie, met iets minder grote eters kun je hier ook met drie personen van eten. Restje over? Dat kun je de volgende dag ook nog eten, of vries het in.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.