Snijd ondertussen de harde kern uit de venkel en snijd de groente in fijne reepjes. Houdt wat van de groene takjes achter, die smaken heerlijk!
Roerbak de venkel in wat olie voor 10 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Leg de venkel in een ovenschaal en leg de zeewolf erop. Breng de vis op smaak met peper en zout. Knijp een halve citroen uit over de groente en de vis. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en verdeel deze over de vis.
Verdeel de olijfringetjes en de kappertjes over de vis en leg de tomaatjes in de ovenschaal erbij.
Bak de vis in 12-15 minuten gaar en garneer met wat van het groen van de venkel.
Video
Notities
Gooi het groen van een venkel nooit weg, hier zit heel veel (anijs)smaak aan. Heerlijk om de vis mee te garneren, maar je kunt het ook heel goed gebruiken in een salade.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.