snel klaar

Zeewolf uit de oven met venkel

Zeewolf uit de oven met venkel

Eigenlijk schaam ik me een beetje. Al 3,5 jaar werk ik in IJmuiden. Letterlijk naast de visafslag. En guess what? Ik ben dus nog nooit binnengestapt bij één van de viswinkels. Echt bizar en heel stom van me, want versere vis vind je niet. En eerlijk is eerlijk, in mijn dorpje is het aanbod van de visboer toch een beetje beperkt. Dus ja, daar moest toch eens verandering in komen. Toen mijn moeder aan kwam zetten met een enorme venkel wist ik meteen dat ik die klaar wilde maken in de oven. Lekker een visje erbij… Een stevige witvis moest het worden en ja, die heb ik uiteindelijk gehaald op de visafslag in IJmuiden! Op aanraden van de visboer werd het zeewolf, een stevige witvis die niet uit elkaar valt (zoals kabeljauw zou doen bijvoorbeeld) en de prijs valt reuze mee, voor twee flinke stukken was ik vier euro kwijt. Veel goedkoper dus dan een stuk zalm of tonijn, waar je misschien snel voor zou kiezen omdat dit een bekender stukje vis is dan de zeewolf.

Zeewolf

De smaak van zeewolf is zacht en combineert perfect met smaken als citroen en venkel, twee ingrediënten die ik in dit recept dan ook heb gebruikt. Bovendien is het ontzettend snel klaar: met een kwartiertje in de oven is de zeewolf mooi gaar maar niet droog.

Recept zeewolf uit de oven met venkel

Voor 2 personen

 • 2 zeewolf-filets
 • 1 venkel
 • 1 tomaat
 • 2 mini-aubergines (je kunt ook een courgette of een grote aubergine gebruiken)
 • 1 citroen
 • zout, peper, olijfolie
 • Extra nodig: aluminiumfolie

Tip: ik serveer de vispakketjes met wat gebakken aardappels.

Zo maak je de pakketjes met zeewolf en venkel

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de harde kern uit de venkel en snijd de groente in ragfijne reepjes. Houdt wat van de groene takjes achter, die smaken heerlijk!
 • Snijd de tomaat in blokjes en de mini-aubergines in dunne plakjes. Als je geen kleine aubergines kunt vinden kun je natuurlijk ook 1 grote aubergine gebruiken of een andere groente die je lekker vindt, zoals courgette.
 • Breng de groente op smaak met olijfolie, peper en zout. Meng de groente door elkaar en verdeel over twee vellen aluminiumfolie.
 • Leg de zeewolf op de groente en breng ook deze op smaak met peper en zout. Knijp een halve citroen uit over de groente en de vis. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en verdeel deze over de vis.
 • Bak de vispakketjes in 15 minuten af en garneer met wat van het groen van de venkel.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten