Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Zeewolf uit de oven met venkel

zeewolf recept oven

Het recept voor deze zeewolf uit de oven bedacht ik toen mijn moeder aan kwam zetten met een enorme venkel. Lekker een visje erbij, want zeewolf en venkel zijn heerlijk samen!

Recept zeewolf met venkel

Een stevige witvis moest het worden en ja, die heb ik uiteindelijk gehaald op de visafslag in IJmuiden! Op aanraden van de visboer werden het zeewolffilets. Zeewolf is een stevige witvis die niet uit elkaar valt (zoals kabeljauw eerder zou doen bijvoorbeeld)

Zeewolf houdt zich daardoor goed tijdens het bakken in de oven.

Goedkope vis

zeewolffilet oven

Omdat de zeewolf niet zo’n bekende vis is, valt de prijs over het algemeen reuze mee, voor twee flinke stukken was ik vier euro kwijt. Veel goedkoper dus dan een stuk zalm of tonijn, waar je misschien snel voor zou kiezen omdat dit een bekender stukje vis is dan de zeewolf.

Bovendien is het ontzettend snel klaar: met een kwartiertje in de oven is de zeewolf mooi gaar maar niet droog.

Zeewolf met venkel en citroen

De smaak van zeewolf is zacht en combineert daarom makkelijk met verschillende ingrediënten. Zeewolf met groenten combineren is niet moeilijk, maar met venkel vind ik het echt heerlijk!

Daarnaast combineer het perfect met smaken als citroen, twee ingrediënten die ik in dit zeewolf recept dan ook heb gebruikt.

Met extra smaakmakers als tomaat, olijven en kappertjes maak je er een heerlijk, Italiaans aandoend gerecht van.

recept zeewolf met venkel

Zeewolf uit de oven met aluminiumfolie

Tip: ik maakte dit keer het gerecht klaar in een ovenschaal, maar je kunt de groenten en de zeewolf ook in aluminiumfolie verpakken en dan in de oven zetten. Dan heb je nog wat minder kans dat de vis uitdroogt.

Tip voor andere witvis

Kun je geen zeewolf vinden bij de visboer? Gebruik dan kabeljauw, ook een stevige witvis die je voor dit recept prima kunt gebruiken.

Recept zeewolf uit de oven met venkel

4 from 10 stemmen
Gang: DinerKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

241

kcal

Makkelijk recept voor zeewolf uit de oven. Tip: serveer deze vispakketjes met wat (gebakken) aardappels, brood of pasta.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 zeewolf-filets

  • 1 1 venkel

  • 100 gr 100 trostomaten (nog aan de steel)

  • 1 1 citroen

  • 25 gr 25 zwarte olijven in ringetjes

  • 1 el 1 kappertjes

  • zout, peper, olijfolie

Bereiding pakketjes met zeewolf en venkel

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd ondertussen de harde kern uit de venkel en snijd de groente in fijne reepjes. Houdt wat van de groene takjes achter, die smaken heerlijk!
  • Roerbak de venkel in wat olie voor 10 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de venkel in een ovenschaal en leg de zeewolf erop. Breng de vis op smaak met peper en zout. Knijp een halve citroen uit over de groente en de vis. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en verdeel deze over de vis.
  • Verdeel de olijfringetjes en de kappertjes over de vis en leg de tomaatjes in de ovenschaal erbij.
  • Bak de vis in 12-15 minuten gaar en garneer met wat van het groen van de venkel.

Opmerkingen

  • Gooi het groen van een venkel nooit weg, hier zit heel veel (anijs)smaak aan. Heerlijk om vis mee te garneren, maar je kunt het ook heel goed gebruiken in een salade.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

zeewolf oven met groenten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter