Eigenlijk schaam ik me een beetje. Al 3,5 jaar werk ik in IJmuiden. Letterlijk naast de visafslag. En guess what? Ik ben dus nog nooit binnengestapt bij één van de viswinkels. Echt bizar en heel stom van me, want versere vis vind je niet. En eerlijk is eerlijk, in mijn dorpje is het aanbod van de visboer toch een beetje beperkt. Dus ja, daar moest toch eens verandering in komen. Toen mijn moeder aan kwam zetten met een enorme venkel wist ik meteen dat ik die klaar wilde maken in de oven. Lekker een visje erbij…
Zeewolf
Een stevige witvis moest het worden en ja, die heb ik uiteindelijk gehaald op de visafslag in IJmuiden! Op aanraden van de visboer werd het zeewolf, een stevige witvis die niet uit elkaar valt (zoals kabeljauw zou doen bijvoorbeeld) en de prijs valt reuze mee, voor twee flinke stukken was ik vier euro kwijt. Veel goedkoper dus dan een stuk zalm of tonijn, waar je misschien snel voor zou kiezen omdat dit een bekender stukje vis is dan de zeewolf. De smaak van zeewolf is zacht en combineert perfect met smaken als citroen en venkel, twee ingrediënten die ik in dit recept dan ook heb gebruikt. Bovendien is het ontzettend snel klaar: met een kwartiertje in de oven is de zeewolf mooi gaar maar niet droog.
Tip:
Kun je geen zeewolf vinden bij de visboer? Gebruik dan kabeljauw, ook een stevige witvis die je voor dit recept prima kunt gebruiken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties