Eigenlijk schaam ik me een beetje. Al 3,5 jaar werk ik in IJmuiden. Letterlijk naast de visafslag. En guess what? Ik ben dus nog nooit binnengestapt bij één van de viswinkels. Echt bizar en heel stom van me, want versere vis vind je niet. En eerlijk is eerlijk, in mijn dorpje is het aanbod van de visboer toch een beetje beperkt. Dus ja, daar moest toch eens verandering in komen. Toen mijn moeder aan kwam zetten met een enorme venkel wist ik meteen dat ik die klaar wilde maken in de oven. Lekker een visje erbij…
Zeewolf
Een stevige witvis moest het worden en ja, die heb ik uiteindelijk gehaald op de visafslag in IJmuiden! Op aanraden van de visboer werd het zeewolf, een stevige witvis die niet uit elkaar valt (zoals kabeljauw zou doen bijvoorbeeld) en de prijs valt reuze mee, voor twee flinke stukken was ik vier euro kwijt. Veel goedkoper dus dan een stuk zalm of tonijn, waar je misschien snel voor zou kiezen omdat dit een bekender stukje vis is dan de zeewolf. De smaak van zeewolf is zacht en combineert perfect met smaken als citroen en venkel, twee ingrediënten die ik in dit recept dan ook heb gebruikt. Bovendien is het ontzettend snel klaar: met een kwartiertje in de oven is de zeewolf mooi gaar maar niet droog.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
Nog geen reacties