Het recept voor deze zeewolf uit de oven bedacht ik toen mijn moeder aan kwam zetten met een enorme venkel. Lekker een visje erbij, want zeewolf en venkel zijn heerlijk samen!
Recept zeewolf met venkel
Een stevige witvis moest het worden en ja, die heb ik uiteindelijk gehaald op de visafslag in IJmuiden! Op aanraden van de visboer werden het zeewolffilets. Zeewolf is een stevige witvis die niet uit elkaar valt (zoals kabeljauw eerder zou doen bijvoorbeeld)
Zeewolf houdt zich daardoor goed tijdens het bakken in de oven.
Goedkope vis


Omdat de zeewolf niet zo’n bekende vis is, valt de prijs over het algemeen reuze mee, voor twee flinke stukken was ik vier euro kwijt. Veel goedkoper dus dan een stuk zalm of tonijn, waar je misschien snel voor zou kiezen omdat dit een bekender stukje vis is dan de zeewolf.
Bovendien is het ontzettend snel klaar: met een kwartiertje in de oven is de zeewolf mooi gaar maar niet droog.
Zeewolf met venkel en citroen
De smaak van zeewolf is zacht en combineert daarom makkelijk met verschillende ingrediënten. Zeewolf met groenten combineren is niet moeilijk, maar met venkel vind ik het echt heerlijk!
Daarnaast combineer het perfect met smaken als citroen, twee ingrediënten die ik in dit zeewolf recept dan ook heb gebruikt.
Met extra smaakmakers als tomaat, olijven en kappertjes maak je er een heerlijk, Italiaans aandoend gerecht van.


Zeewolf uit de oven met aluminiumfolie
Tip: ik maakte dit keer het gerecht klaar in een ovenschaal, maar je kunt de groenten en de zeewolf ook in aluminiumfolie verpakken en dan in de oven zetten. Dan heb je nog wat minder kans dat de vis uitdroogt.
Tip voor andere witvis
Kun je geen zeewolf vinden bij de visboer? Gebruik dan kabeljauw, ook een stevige witvis die je voor dit recept prima kunt gebruiken. Daar kun je trouwens ook weer een heerlijk vispannetje mee maken.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Fijnproefster
7 januari 2023 at 20:14Ik heb al lang geen zeewolf meer gegeten, maar mijn tante heeft er onlangs een gekocht en vroeg me of we die samen zouden koken. Ik heb gezocht op internet en stuitte op uw eenvoudige maar veelbelovende recept. We werden niet teleurgesteld! Heerlijk en verzadigend.
Sandra
10 januari 2023 at 14:47Wat fijn om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt!