Maak eerst een boemboe. Dat doe je door de knoflook, ui, gember en rode peper fijn te snijden. Doe deze samen met de helft van de witte peper, komijn, korianderzaad en alle kardemom, kurkuma, laos, macadamia's bruine suiker en wat zeezout in de blender.
Voeg een scheut zonnebloemolie toe en maal tot een pasta. Ik had zelf zo'n 100 ml olie nodig.
Verhit wat olie in een pan en bak de boemboe op een zacht vuurtje een paar minuten. Snijd ondertussen de sukadelappen in hapklare brokken, breng ze op smaak met de rest van de witte peper, komijn en koriander, en braad het vlees aan alle kanten aan.
Voeg de kokosmelk en de laurier toe aan de rendang.
Laat de rendang op een zacht vuur pruttelen. Als het vlees begint droog te koken voeg je de rest van de kokosmelk toe. Laat de rendang minimaal twee uur op het vuur staan. Langer mag ook! Eventueel kun je altijd nog extra kokosmelk of water toevoegen als het vlees te droog wordt. En je kunt de rendang wat frisser maken door wat limoensap toe te voegen.
Serveer met witte rijst en eventueel sajoerboontjes.
Notities
Je kunt rendang daging prima invriezen, het kan dus helemaal geen kwaad om een dubbele portie te maken!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.