Doe de rijst in een pan met ruim water. Voeg het kaneelstokje toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verwijder het kaneelstokje en laat de rijst iets afkoelen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en laat deze in wat olie zachtjes stoven.
Zodra de uiringen zacht beginnen te worden, voeg je de azijn, komijn en de paprikapoeder toe. Laat nog even meebakken tot het vocht verdampt is.
Voeg de mais toe en laat wederom droogbakken.
Snijd de kip in repen, smeer deze in met wat olijfolie en bak deze gaar op een grillpan.
Hak de pecannoten grof.
Snijd de avocado en de feta in blokjes en doe deze in een kom. Meng de fijngehakte munt erdoor.
Meng de rijst en het ui/maismengsel met de avocado/feta en schep alles op een bord of in een kom. Verdeel de gegrilde kiprepen en de pecannoten over de rijstsalade en serveer meteen.
Notities
Een restje van deze rijstsalade is de volgende dag ook lekker als lunch. Je kan de salade dan ook koud eten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.