Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderbouillon maken
Basisrecept voor heldere runderbouillon. De perfecte basis voor soepen en sauzen!
3
van
2
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
30
minuten
minuten
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Servings:
4
servings
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
kookpan
▢
schuimspaan
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
250
gr
mergpijp
(aan één stuk)
▢
150
gr
runderpoulet
in stukjes
▢
1
liter
heet water
▢
0,5
tl
zout
▢
3
blaadjes
laurier
▢
5
jeneverbessen
▢
5
kruidnagels
▢
1
winterwortel
▢
0,5
prei
▢
1
sjalot
▢
10
gr
maggiblad of selderij
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Zet een grote soeppan op het vuur met wat olie erin, en bak de mergpijp aan.
▢
Voeg de runderpoulet toe en braad deze ook aan.
▢
Voeg het water toe en breng aan de kook, schuim de soep nu zo vaak als nodig is, af met een schuimspaan.
▢
Snijd de groenten fijn en voeg deze samen met de smaakmakers toe aan de pan.
▢
Laat de runderbouillon nu twee uur op een zacht vuur trekken, veel langer mag ook. Proef even en breng op smaak met peper en extra zout, indien nodig.
▢
Giet de soep door een fijne zeef zodat je een heldere bouillon overhoudt.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
198
kcal
|
Koolhydraten:
5
g
|
Eiwitten:
17
g
|
Vetten:
12
g
|
Zout:
129
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
2
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.