Zelf runderbouillon maken: het kost even tijd maar dan heb je wel een heerlijke bouillon die je als basis voor heel veel soepen kunt gebruiken. Tip: maak meteen een flinke portie, want je het de runderbouillon uitstekend invriezen!
Runderbouillon ingrediënten


Voor het maken van dit basisrecept heb je nodig:
- Mergpijp
- Runderpoulet
- Groenten: wortel, prei en sjalot
- Smaakmakers: laurier, jeneverbes, kruidnagel en maggiblad of selderij
Heldere runderbouillon maken
Runderbouillon maken is niet moeilijk, het kost alleen even tijd. Eerst bak je het vlees aan. Dit geeft veel smaak aan de bouillon, dus sla deze stap zeker niet over.
Vervolgens voeg je de gesneden groentes en de smaakmakers toe, en laat je de bouillon trekken. Doe dit lang, zeker twee uur. Langer mag ook!


Vervolgens giet je alles af en hou je een mooi, heldere runderbouillon over die een perfecte basis is voor allerlei lekkere soepen.
Soep recepten met bouillon
Een paar lekkere soep recepten die je vervolgens met deze bouillon kunt maken, zijn: erwtensoep, uiensoep, mosterdsoep en paddenstoelensoep.
Bouillon bewaren en invriezen
Als ik zelf bouillon maak, maak ik eigenlijk altijd meer dan ik nodig heb. Je moet de pan immers best een flinke tijd op het vuur zetten, en in een goed afsluitbare plastic bak kun je het prima invriezen. Het is dan maanden houdbaar. In de koelkast blijft het ook zeker een dag of twee goed.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties