Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
Snijd de champignons in plakjes. Snijd de pancetta in blokjes en de biefstuk in puntjes.
Voeg de champignons en de pancetta samen met de biefstukpuntjes toe. Laat even aanbraden tot de biefstuk aan alle kanten is dichtgeschroeid.
Voeg de rode wijn en de tijm of oregano toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wijn vrijwel is verdampt (dit duurt ongeveer een kwartier). Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Serveer de biefstukstoof met gekookte aardappelen, pommes duchesses, aardappelpuree of gekookte rijst. Eet smakelijk!
Notities
In plaats van gewone biefstuk kun je ook hertenbiefstuk gebruiken. Tip: maak een dubbele portie en vries de tweede portie in voor later.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.