Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn en snijd de kippendijen in stukken. Doe de knoflook en de kip in een koekenpan met wat olie. Laat de kip aan alle kanten bruin worden en zorg dat de kip gaar is.
Doe ondertussen de suiker met de kurkuma en het water in een pannetje en laat op een laag vuurtje warm worden. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost.
Snijd de rode peper en de gember fijn (houd eventueel wat ringetjes rode peper achter voor de garnering) en doe deze samen met de sojasaus en het sap van een halve citroen in het pannetje van de saus.
Laat de saus nu indikken tot de gewenste dikte en proef goed. Misschien wil je nog wat extra zuur toevoegen om de saus wat meer in balans te brengen (dan kun je wat extra citroen toevoegen). Of misschien heeft de saus nog een beetje extra zout nodig in de vorm van sojasaus of gewoon keukenzout.
Snijd de mango in stukjes en roer deze samen met de kip door de saus. Warm nog even goed door. Garneer het gerecht met fijngesneden bosui.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.